Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

De ce produse cosmetice naturale fara apa?

De curand, intr-o discutie despre cosmetice si efectele lor, am fost intrebata:

« De ce as alege un produs a carui efecte se obtin si sunt vizibile dupa un timp mai lung ? Asta in conditiile in care, in secolul vitezei toti ne dorim sa obtinem efecte imediate. »

Am raspuns cu o intrebare:

“ Cat dureaza efectul acestor produse clasice si care sunt consecintele?”

Acest schimb de intrebari a aparut pe fondul discutiei despre cel mai bun ser lift-up existent pe piata in acest moment. Mi s-a spus ca efectul apare instant, adica ridurile dispar imediat, durata efectului fiind de 8 ore. Ok, este posibil. Care sunt insa consecintele pe termen lung asupra integritatii tesutului pielii ? Greu de spus, avand in vedere ca discutam despre molecule foarte mici, care actioneaza la nivel celular.

Interlocutorul meu era nutritionist. Stiam ca va intelege conceptul produselor Tuelle. Pentru ca efectele utilizarii acestora vor fi maxime in conditiile in care si alimentatia este corecta si sanatoasa.

Pielea este un tesut viu, ea are capacitatea de a se reface. Produsele TUELLE AUTENTIC au fost creeate ca o hrana pentru piele, ca un stimulent pentru refacerea naturala, deoarece au in compozitie acizi grasi similari sau chiar identici cu cei din piele, cantitati insemnate de vitamine si minerale. Aceasta hrana sanatoasa stimuleaza productia de colagen astfel incat procesul de imbatranire naturala sa fie incetinit.

Da, este firesc sa imbatranim, important este sa imbatranim frumos.

Revin la o intrebare care mi s-a adresat deseori: 

De ce fara apa?

Pentru ca apa este un mediu iubit de bacterii, este locul in care ele se inmultesc cu usurinta. Pentru a evita dezvoltarea lor produsele trebuie conservate. In al doilea rand, pentru ca apa din produsele cosmetice se evapora repede de pe suprafata epidermei, astfel incat pielea ramane uscata dar cu un aport de substante chimice.

Un tesut corect hidratat este cel care retine apa consumata.

Ca orice proces natural si procesul de refacere naturala a pielii este de durata. Dimensiunea timpului in care sunt obtinute rezultate cu astfel de produse este in functie de cat de distrus este tesutul fie in urma efectelor mediului poluat, a radiatiilor UV, fie a utilizarii de cosmetice de sinteza chimica.

Luand decizia utilizarii acestui tip de produse trebuie sa intelegem si etapele acestui proces.

In momentul renuntarii la cosmeticele clasice, de sinteza, pielea intra intr-un proces natural de detoxifiere. Este momentul cel mai neplacut. Apar cosuri. Cu cat tesutul este mai fisurat, cu atat apa se va pierde mai usor si pielea va fi mai uscata. Un alt moment neplacut, pot aparea iritatii.

Important este sa avem rabdare, deoarece in timp rezultatele vor fi vizibile. Un produs de ingrijire nu este similar cu un produs pentru machiaj; nu este menit sa acopere si sa mascheze pe termen scurt imperfectiunile, ci sa repare si sa intretina sanatatea pielii.