Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Afinitatea dintre lipidele din epiderma si cele din uleiurile vegetale

Studiile stiintifice efectuate asupra tesutului uman, au dus la concluzia ca lipidele din epiderma au in compozitie acizi grasi saturati, mono- si polinesaturati in concentratii mari, mai ales in stratul cornos. Intre 62 si 67%.

Aceste lipide sunt derivate din acizii grasi consumati sub forma de ulei vegetal, seminte sau nuci.

De aceea, atunci cand aplicam ulei pe piele, apare o afinitate intre lipidele din tesut si cele din uleiul aplicat. Aceasta afinitate deriva din “originea comuna” a acestor lipide, si anume: vegetalele si acizii grasi.

Astfel uleiurile si unturile vegetale sunt perfect compatibile cu pielea, iar utilizarea lor ofera siguranta. Epiderma are o structura chimica extrem de complexa. Sub influenta factorilor externi, cum ar fi absorbtia radiatiilor UV, pe fondul unui consum de apa redus si a unei diete sarace in vegetale, tesutul pielii este afectat de actiunea radicalilor liberi, substantele chimice din compozitie sufera transformari care duc la imbatranirea prematura, la aparitia ridurilor si nu in ultimul rand la aparitia unor boli de piele. Tesutul devine tern si isi pierde elasticitatea.

Cum actioneaza uleiurile vegetale?

Actiunea uleiurilor vegetale asupra  epidermei se manifesta in functie de compozitia lor in acizi grasi.

Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi saturati( palmitic, stearic) si mononesaturati (omega9), vor ramane la suprafata pielii  asigurand integritatea filmului hidrolipidic. Astfel este impiedicata deshidratarea pielii prin pierderea apei din tesut. Aceste uleiuri putem spune ca au un rol de “Antideshidratare”. Din aceasta grupa fac parte uleiul de macadamia, de avocado si caise, uleiul de tamanu si untul de shea.

Uleiurile bogate in acizi grasi polinesaturati (omega3 si omega6), odata ajunse in piele, contribuie la refacerea cimentului lipidic care asigura integritatea stratului de cheratinocite. Astfel, apa consumata este retinuta in tesut. Aceste uleiuri au un rol de “HIDRATARE”. Uleiuri hidratante pot fi considerate cele de catina, struguri, maces,canepa, sofranel si luminita serii.

Produsele Tuelle Autentic asigura atat “Antideshidratarea” cat si “Hidratarea”  datorita faptului ca au o compozitie echilibrata in acizi grasi, potrivita fiecarui tip de piele.