Un weekend friguros si ploios, numai bun de stat la o cana de ceai cald cu prietenii. Multe povesti frumoase si bineinteles TUELLE si al sau concept “fara apa”. In astfel de momente se nasc mereu alte si alte intrebari, sunt analizate diferentele si asemanarile cu cosmeticele clasice si modul in care ele aduc beneficii pielii.
Corpul nostru contine 70% apa. Ea provine din consum si este acumulata intra sau extracelular. Pielea este cea care nu permite ca apa sa se piarda, nu permite organismului sa se deshidrateze. Lipidele din sebum si din “cimentul” lipidic al epidermei sunt cele care impiedica apa sa se “evapore” prin piele.
Asadar hidratarea vine din interior, pielea trebuie sa mentina hidratarea nu sa fie hidratata.
De aceea, acest tesut trebuie ingrijit cu atentie si protejat de efectele negative ale mediului inconjurator. El trebuie sustinut, cu ajutorul cosmeticelor care au in compozitie elemente similare cu cele din structura lui, in procesul natural de producere a colagenului si a elastinei.
Structura unei Creme hidratante de zi clasice este:
- Apa intr-un procent de 60-90%,
- Agenti de umezire, cum ar fi glicerina sau urea in procent de 5-10%,
- Elemente oclusive, vaselina, parafine sau siliconi intre 20-25%,
- In anumite produse se gasesc in cantitati mici pana in 3% uleiuri vegetale,
- Conservanti intre 1-2%.
In momentul aplicarii este asigurata o stare de comfort imediata, substantele oclusive inchid porii pentru ca apa sa nu se evapore, glicerina atrage apa din structura pielii la suprafata, astfel se creeaza iluzia unui tesut hidratat, fara riduri.
In momentul indepartarii acelui strat oclusiv, prin spalare, efectul de “hidratare” dispare si pielea revine la starea intiala aplicarii cremei, adica devine uscata. Nu numai atat, prin evaporarea apei din produs raman in epiderma acele substante chimice continute in crema, care de cele mai multe ori sunt de sinteza chimica si nu aduc beneficii.
Astfel seara apare necesitatea aplicarii unei alte creme: “Crema de seara”.
Intram in acest mod intr-un cerc vicios care trateaza doar efectele nu si cauzele.
Ce va propune Tuelle ca alternativa la acest cerc vicios?
Produse compuse doar din uleiuri si unturi vegetale, imbogatite cu uleiuri esentiale, produse care contribuie la refacerea tesutului pielii, la refacerea barierei hidrolipidice in mod natural, pentru a impiedica pierderea apei din tesut.
- Pentru refacerea si intarirea barierei hidrolipidice, pentru cresterea calitatii “cimentului” lipidic produsele Tuelle ofera un continut bogat in acizi grasi polinesaturati cum ar fi Omega 6, care reusesc sa patrunda in piele si sa impiedice deshidratarea. Uleiurile cu un continut mare de Omega 6 sunt calmante si hranitoare. De retinut in aceasta categorie: uleiul de susan si de canepa, de sofranel sau luminita serii.
- Pentru regenerarea pielii produsele Tuelle contin uleiuri cu un continut important de Omega 9, un acid mononesaturat important. Omega 9 se regaseste in mod natural si in structura sebuumului. Din aceasta categorie fac parte uleiul de jojoba, de avocado sau macadamia, precum si unturile de mango sau shea.
- Pentru a proteja pielea de agresiuni externe si pentru a creste hidratarea prin retentie de apa, avem nevoie de acizi cum ar fi cel palmitic sau stearic. Acesti acizi se regasesc in cantitati importante in unturile vegetale.
Asadar, consumati apa intr-o cantitate suficienta si hraniti pielea cu produse naturale. Astfel va fi mentinuta hidratarea de care avem nevoie in lupta cu efectele mediului inconjurator.