Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Nutritie si antiimbatranire cu pudra de aronia

Aronia este un arbust din familia Rosaceae a carui fructe sunt extrem de bogate in Bioflavonoide, in Vitaminele C, E si A, in carotenoide precum si elemente importante cum ar fi potasiu, magneziu si zinc.

Din coaja acestor fructe se obtine o pudra prin trei proceduri diferite de uscare. Cercetatorii Horzwald A., Julien H. si Andlaner W., au demonstrat ca indiferent de procedeu concentratiile de flavonoide raman extrem de ridicate.

Ce sunt Bioflavonoidele si care este rolul lor in sanatatea pielii ?

Bioflavonoidele au fost descoperite in anul 1930 de catre un laureat al premiului Nobel, Albert Szent Gyorgy, fiind cei mai versatili nutrienti pentru tonusul si sanatatea pielii.

Conform studiilor efectuate de WU in 2004, Jakobek in 2007, Braulich in 2013 si Francik in 2014, antocianidele sunt flavonoide prezente in coaja fructelor de aronia si au puternice proprietati antioxidante. 

In functie de structura lor chimica, se impart in mai multe familii, de exemplu : flavone, isoflavone, catechine, antocianidine, neoflavonoide, proantocianidine. Proantocianidinele au probabil cel mai relevant efect antiimbatranire asupra pielii, incetinind procesul si contribuind la imbunatatirea oxigenarii acesteia si protejand structura colagenului de enzimele care il distrug.

Studiile efectuate asupra actiunii bioflavonoidelor, au aratat ca acestea au o afinitate fata de membranele celulare. Acest lucru duce la un rol important in protejarea vaselor de sange, in reducerea permeabilitatii capilarelor scazand astfel fragilitatea acestora. Deasemenea au un rol important in reducerea radicalilor liberi.

Utilizand constant si corect crema exfolianta cu pudra de aronia, veti indeparta efectele nocive ale poluarii, veti proteja membranele celulare si veti castiga lupta cu radicalii liberi.