Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Descopera secretul: Natural, Organic, Eco, Bio, Vegan, Vegetarian, Cruelty free?

În ultimii ani în piața produselor cosmetice au intrat, și continuă să intre, tot mai multe produse care își au originea în natură. Pentru prezentarea lor sunt folosite diverse cuvinte sau expresii care să întărească ideea de natură, de siguranță în utilizare, de sănătate, de grijă pentru mediu sau animale.

Ca rezultat al acestei promovări, au apărut cuvinte precum Natural (Organic), Eco (Ecologic), Bio, Vegan, Vegetarian, Cruelty free.

În lipsa unei legi care să reglementeze strict această piață a cosmeticelor naturale, aceste exepresii sunt folosite în scopul promovării și nu atestă întotdeauna conținutul produsului.

Diferite organisme de certificare internaționale au stabilit definiții pentru aceste expresii și criterii de clasificare a lor în funcție de lista de ingredienți, originea acestora și modul în care au fost obținuți.

Citiți lista cu ingrediente! Cu cât denumirile sunt mai sofisticate, din sfera chimiei, cu atât mai departe sunteți de a alege un produs natural.

Denumiri în limba latină ale ingredientelor utilizate vă spun că acel produs a fost obținut din plante, așadar are origini naturale. Cu cât această listă de denumiri latine este mai lungă, cu atât sunteți mai aproape de a achiziționa un produs natural.

Lista ingredientelor se întocmește în ordine descrescătoare a concentrației acestora, iar la final dacă găsiți denumiri cum ar fi geraniol, citronellol, etc., trebuie să știți că sunt alergenii care se găsesc pe cale naturală în uleiurile esențiale utilizate în compoziție.

Cum este definit un produs NATURAL, ORGANIC, BIO?

  • Conține peste 95% ingrediente de origine organică, obținute prin procese fizice simple. De exemplu uleiurile vegetale obținute prin presare la rece.
  • Conține mai puțin de 5% ingrediente de natură minerală sau substanțe active obținute tot din plante, dar prin procedee chimice și biochimice mai complicate. De exemplu argile sau alte substanțe active, acid hialuronic, colagen vegetal, enzime, etc.
  • Nu conține derivați de sinteză chimică din țiței, parabeni, siliciu, coloranți sintetici, derivate de la animale cu excepția laptelui, mierii, etc.
  • Nu a fost testat pe animale, nici produsul nici ingredientele lui.
  • Minim 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura ecologică. Agricultura ecologică înseamna procese controlate, fără pesticide, ierbicide și îngașaminte chimice. Mineralele trebuie să provină din mediu nepoluat, să nu conțină metale grele.
  • Nu conține organisme modificate genetic.
  • Este fabricat în cel mai ecologic mod.
  • Ambalajele produsului au impact minim asupra mediului, sunt biodegradabile și reciclabile.

Pe scurt, un produs “NATURAL”, “ORGANIC”, “BIO” , clasificat, obținut și numit corect, va aduce beneficii sănătății noastre și va proteja mediul înconjurător și animalele.

Cum este definit un produs ECOLOGIC?

Produsul ecologic este un produs “NATURAL” în compoziția căruia:

  • minim 50% din ingredientele vegetale trebuie să provină din agricultura ecologică.
  • minim 5% din totalul ingredientelor trebuie să provină din agricultura ecologică.

De exemplu, un șampon care conține în concentrație mare apă și doar 10 – 40% ingrediente naturale, chiar dacă provin din agricultura ecologică, nu poate fi clasificat și numit NATURAL. Un ulei esențial care nu conține apă, și uleiurile vegetale pot fi numite 100% NATURALE.

Ce alte expresii pentru promovare comercială mai întâlnim?

“Cosmetice vegane” – nu conțin ingrediente provenite de la animale. Această expresie nu garantează faptul că nu există în compoziție substanțe provenite din sinteză chimică.

“Cosmetice vegetariene” – nu conțin ingrediente din corpul animalelor dar pot conține produse ale acestora cum ar fi mierea, laptele, ceara etc.

“Cosmetice verzi” – sugerează că sunt sigure pentru sănătatea consumatorilor și a mediului, însă nu există certitudinea că în compoziție nu există substanțe nesigure.

“Prietenos cu mediul” – faptul că un produs cosmetic are un ambalaj reciclabil și substanțele chimice din compoziție au un impact minim asupra mediului, nu înseamnă că acel produs este sigur pentru sănătate, nu înseamnă că este și Natural.

“Cruelty free” – un astfel de produs nu a fost testat pe animale, ceea ce nu înseamnă că este și un produs Natural.

Produsele Tuelle Autentic sunt rezultatul preocupărilor noastre de a oferi produse cosmetice sigure, obținute în mod responsabil din ingrediente a căror origine este controlată, netestate pe animale, obținute manual și ambalate în ambalaje reciclabile.