Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Preventia in cosmetica

După o absenţă motivată, revenim în viaţa voastră. Revenim cu bucuria reîntâlnirii cu voi, cu bucuria muncii împlinite. A fost un an în care am studiat, în care am creat formule noi şi am îmbunătăţit formulările existente.

A fost un an în care am consolidat un concept, şi anume: prevenţia în cosmetică.

Este evident şi bine-cunoscut faptul că este mult mai uşor să previi distrugerile decât să le repari.

Trăim într-o lume în care mediul este tot mai puţin prietenos şi protector cu noi. Suntem expuşi agresiunii factorilor de mediu prin elementele nocive din compoziţia aerului şi prin radiaţiile solare tot mai intense. Suntem agresaţi de produsele de sinteză chimică constant. Detergenţii sau produsele cosmetice de sinteză produc daune importante ţesutului pielii, unele dintre ele ireversibile. Alimentaţia tot mai puţin sănătoasă şi hidratarea, nu întotdeauna corespunzătoare, îşi pun amprenta pe tenul nostru alături de “plăcerile vinovate” precum fumatul. 

Pielea este un organ viu al corpului nostru. Ea are capacitatea de a se regenera dacă are condiţii prielnice. Noi trebuie doar să o sprijinim oferindu-i o hrană sănătoasă prin produsele cu care o îngrijim şi prin alimentele consumate.

Imperfecţiunile care apar la nivelul ei, sunt mesaje transmise despre intensitatea şi modul în care diverşi factori agresivi, externi sau interni, acţionează asupra noastră. Ea transmite, de exemplu, informaţii despre modificările hormonale din corpul nostru, în special în perioada pubertăţii prin apariţia acneei juvenile. Cuperoza poate să apară atunci când ne expunem variaţiilor mari de temperatură, vântului sau radiaţiilor UV. Ea poate să apară şi datorită unor factori interni cum ar fi hipertensiunea, fragilitatea vaselor, tulburările digestive, hrana nesănătoasă sau fumatul. Hiperpigmentarea deasemenea poate avea cauze multiple începând din exterior cu expunerea excesivă la soare şi terminând cu factorii interni legaţi de metabolism.

Când mesajele transmise de pielea voastră apar, vă deranjează şi vă creează un disconfort permanent, nu lăsaţi problemele să se acutizeze, dar mai ales nu le lăsaţi să se cronicizeze. Este important să consultaţi un medic dermatolog care să vă ajute să găsiţi cauza.

Spuneam că pielea este un organ viu. Da, ea are capacitatea de a se regenera. Prin propriul ei metabolism, ea produce fibre de elastină şi colagen. Acest proces se reduce ca intensitate pe măsură ce înaintăm în vârstă. De asemenea, procesul de producere a fibrelor de elastină şi colagen este dezechilibrat de prezenţa radicalilor liberi în exces, care apar din cauza factorilor externi. Aceşti radicali generează stresul oxidativ la nivelul membranelor celulare, ceea ce duce la îmbătrânirea prematură a acestora. Daunele produse de aceşti radicali liberi apar în urma peroxidării lipidelor şi proteinelor de la nivelul membranelor celulare, fapt care duce la scăderea elasticităţii şi permeabilităţii acestora. Înlăturarea acestor fenomene se poate face cu ajutorul antioxidanţilor.

Pielea îşi produce, cu ajutorul sebumului secretat, filmul hidrolipidic care împiedică evaporarea apei din ţesut, dar această barieră este distrusă din cauza factorilor externi de mediu şi în mod special cu „ajutorul” chimicalelor cu care venim în contact. Astfel apar uscarea şi crăparea pielii, apar iritaţiile şi infecţiile, ştiut fiind faptul că aceste crăpături sunt o poartă pentru intrarea bacteriilor. De asemenea, pierderea apei din ţesut favorizează apariţia ridurilor.

Ceea ce ne-am propus noi, prin formulele Tuelle Autentic, este să vă ajutam în lupta cu factorii externi şi să preveniţi daunele provocate de aceştia.

Produsele Tuelle sunt produse 100% naturale şi au în compoziţie 100% substanţe active.

Lipidele din compoziţia produselor noastre prezintă afinitate faţă de lipidele din piele. Componentele produselor noastre aduc un aport de vitamine, minerale, flavonoide, antociani, fitosteroli etc, o bogăţie de compuşi activi naturali care pot contribui la păstrarea intactă a filmului hidrolipidic, dar şi la menţinerea activă a funcţiei de regenerare celulară.

Considerăm că nu trebuie să aşteptăm să apară ridurile, ca mai apoi să le tratăm. Trebuie să întârziem apariţia lor, să prevenim apariţia prematură a acestora.

Credem că o întreţinere corectă şi din timp a tenului ne va ajuta să avem o piele luminoasă, catifelată, elastică, bazându-ne pe natură şi pe ingredientele oferite cu generozitate de aceasta.

Nu uitaţi să căutaţi lucrurile frumoase din jurul vostru, să vă bucuraţi de ele. Râdeţi. Frumuseţea vine şi din interior.