Transport gratuit la comenzi de peste 150 lei.

Protectie naturala impotriva agresiunii emisiilor solare

Emisiile solare, in mod special cea UVB, ne aduc un beneficiu important, sinteza vitaminei D la nivelului tesutului pielii, o vitamina extrem de importanta pentru sanatatea sistemului osos.

Pentru a beneficia de acest dar al soarelui exista o conditie esentiala: Respectarea orelor de expunere la soare. Expunerea la ore nerecomandate, timp indelungat, cu sau fara protectie solara va duce la degradarea integritatii tesutului pielii.

Razele ultraviolete sunt formate in cea mai mare parte din raze UVA, peste 90% si intr-un procent mic din raze UVB, diferenta dintre ele fiind lungimea de unda. Ele stimuleaza productia de melanina, proces care aduce bronzul mult dorit.

Ce se intampla daca nu sunt respectate intervalele de expunere la soare?

Apar arsuri, pete maronii, leziuni oculare, imbatranire prematura a pielii asa numitul fenomen “foto aging”, iar in situatii extreme chiar cancer de piele.

La orele amiezii, radiatiile UVA sunt extrem de periculoase pentru ca pot patrunde chiar prin hainele subtiri sau prin sticla. Ele ajung pana in derma unde degradeaza membranele celulare. Radiatiile UV ajunse in tesutul pielii, contribuie la formarea radicalilor liberi si a substantelor reactive cu continut de oxigen. Acesti compusi reactivi distrug lipidele si proteinele din membranele celulare. Prezenta redicalilor liberi in cantitati mari provoaca inflamatii si eritem. Daca arsurile solare pot fi evitate prin utilizarea de filtre care absorb sau imprastie radiatiile, filtre care de regula sunt substante chimice de sinteza, fenomenul de “foto aging” nu este impiedicat de aceste filtre. Procesul de imbatranire prematura a pielii este o consecinta a micsorarii fibrelor de elastina si colagen, a deshidratarii tesutului precum si a distribuirii neuniforme a melanocitelor.

Poate fi acest fenomen prevenit?

Da. Acest fenomen poate fi prevenit prin aplicarea de produse naturale, uleiuri vegetale care au in compozitie cantitati mari de vitamine, in mod special Vitamina C si flavonoide, compusi cu un puternic rol antioxidant. Uleiurile vegetale au in compozitie elemente pentru refacerea barierei hidrolipidice, ceea ce va avea ca rezultat impiedicarea deshidratarii pielii.

S-au efectuat studii clinice si testari in vitro pentru anumite uleiuri vegetale si s-a stabilit ca au proprietati fotoprotectoare dar mai ales ca prezinta “putere antioxidativa”.

Alegerea corecta si in concentratii potrivite a uleiurilor vegetale din produsele cosmetice naturale, poate sa aduca mari beneficii in pastrarea integritatii tesutului pielii, prin reducerea actiunilor reactive asupra ADN-ului celular.

Este important de stiut ca filtrele solare nu ofera protectie anti aging.

Dimpotriva, unele produse cu un factor de protectie mare ne dau tentatia expunerii la soare la ore nepotrivite. Vom fi protejati poate de arsurile solare, dar nu vom fi protejati de foto imbatranire. Pentru a evita orice problema care apare imediat sau in timp, evitati expunerea la soare la ore nepotrivite, intervalul 10-17.

Folositi preventiv noul produs natural Tuelle cu proprietati antioxidante puternice. Chiar daca ofera un filtru solar mai mic, maximum 10, va va oferi un bronz sanatos si o piele catifelata, hidratata si stralucitoare. 

Ulei de vara pentru corp